Marsala Vintage 2012 Riserva Supriore Oro - Francesco Heritage

Druivenrassen: Grillo 100%
Kleur: Diep goudgele kleur, bijna honingachtig
Aroma’s: Elegant, complex en verfijnd met fruitige en pittige zoete tonen van; perziksiroop, abrikoos, gekonfijte sinaasappel, gedroogde vijgen, vanille en kaneel. Daarnaast aangename geroosterde tonen van amandel en hazelnoot
Smaak: Fijn zoet, fris en hartig in de smaak. Mooi warm en omhullend en is goed in balans, zeer aangenaam en een goede persistentie
Food pairing: Een voorkeur om het combineren met desserts. Zoals Zwitserse gebakjes, Bonbons op basis van chocolade en amandelen of Pandoro. Geweldig om te serveren aan het einde van de maaltijd
Vinificatie: Marsala wordt gemaakt door wijnalcohol toe te voegen aan de vergistende druivenmost. Net als bij sherry gebruiken ze voor rijping van de wijn het solerasysteem, een dynamisch rijpingsproces. Wijnen van verschillende jaren worden hierbij gemengd om een zo stabiel mogelijke smaak te verkrijgen. Dit systeem begint in de opslagplaatsen van Marsala. Hier staan de ‘solera’s’ de marsalavaten. De vaten van marsala worden in rijen opgestapeld. Het solerasysteem werkt als volgt In de bovenste vaten zit de jongste marsala en in de onderste vaten zit de oudste marsala. Uit het onderste vat wordt marsala ‘getapt’. Deze wordt dan aangevuld met marsala uit de rij daarboven. Vervolgens wordt deze rij weer aangevuld met de rij die daar weer bovenop ligt. Dit gaat zo door.. De bovenste rij wordt weer aangevuld met de jongste marsala.
Rijping: In vaten voor maarliefs 4 jaar
Alcoholpercentage: 19,0%
Serveertemperatuur: 14-16° C

< Terug naar overzicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Plaats reactie