Nero d’avola nesos - Alcesti
Provincie: Sicilie
Wijnhuis Alcesti
Druivensoort: 100% Nero D’Avola
Dé inheemse druivensoort van Sicilie, de Nero D’Avola. De druiven groeien op heuvelachtig gebied in het binnenland rondom de plaats Marsala. De druiven worden handmatig geplukt in de periode tussen 10 en 20 september.
Kleur: intens rood
Aroma’s: rood fruit in perfecte harmonie met kruidige tonen en vanille.
Smaak: rijke en lange afdronk met frisse tonen.
Foodparing: gerechten met asperges, soepen en vegetarische gerechten met gegrilde paprika.
Vinificatie: na de handmatige pluk in september vindt de vinificatie plaats onder gecontroleerde temperatuur tussen de 24 en 27 Gr C. Daarna in stalen vaten daarna voor minimaal 6 maanden in houten vaten. Er volgt dan nog een periode van minimaal 1 maand rusten in de fles voordat deze wijn op de markt komt.
Alcoholpercentage: 13% vol.
Serveertemperatuur: tussen de 16 en 18 gr C.
Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me?
Thanks for sharing. I read many of your blog posts, cool, your blog is very good.
Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me?