Recioto Della Valpolicella - Righetti

Druivenrassen: Corvina 45% Corvinone 35% Rondinella 17% Cabernet-Sauvignon 3%
Kleur: Intens granaatrood
Aroma’s: Geur van chocolade en overrijp rood fruit.
Smaak: Bepalend is zijn volle zoete smaak waardoor hij zeer mooi zacht is. Veel kers nuances en een stevig karakter.
Food pairing: De Recioto is uitermate geschikt voor bij chocolade desserts alsmede perfect bij een kaasplankje met zware blauwader kazen en loopkazen.
Vinificatie: Het wijnhuis Cesare Righetti,  een zeer klein wijnhuis gelegen midden in de Valpolicella regio in het plaatsje Negrar. Met een productie niet hoger dan 30.000 flessen per jaar. Vader en dochter die dit inmiddels zeer bijzondere bedrijf runnen. Al hun wijnen bevatten zeer veel concentraat  echt Italiaans terroir! De druiven van deze Recioto worden begin oktober geplukt en krijgen dezelfde behandeling als de Amarone, alleen is de periode van het rusten op de vlechtmatten twee maanden langer. Dit houdt in dat deze druiven ingedroogd worden tot bijna krenten en worden dan pas gebruikt om de wijnen te maken.
Rijping: In eikenhouten vaten en in de fles
Alcoholpercentage: 15.5%
Serveertemperatuur: 12-16° C

Verkrijgbaar in 0.75L en in 0.50L

< Terug naar overzicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Plaats reactie