Rosso Bruno - Bulgarini

Druivenrassen: Corvina 50% Cabernet-Sauvignon 25% Merlot 25%
Kleur: Intens robijnrode kleur
Aroma’s: In de neus hints van specerijen, cacao , drop en bosvruchten.
Smaak: In de mond zeer zacht en warm. Heerlijke zachte tannine en veel rijp fruit.
Food pairing: Gerechten met gevogelte en gegrild vlees. En rijpe en stevige kazen.
Vinificatie: Een blend van de beroemde Valpolicella druif samen met 2 Franse druiven. Zeer uniek. De pluk vind plaats in de eerste week oktober en de druiven worden met de hand geplukt. Daarna worden de druiven zacht geperst en volgt een fermentatie op staal van 10 dagen. Vervolgens vind er nog een malolactisch gisting plaats. Na de gisting een houtrijping van maar liefs 12 maanden.
Rijping: 12 maanden rijping
Alcoholpercentage: 14%
Serveertemperatuur: 18-20° C

< Terug naar overzicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Plaats reactie