Salice Salentino Rosso - Apollonio

Druivenrassen: Negroamaro 80% / Malvasia Nera 20%
Kleur: Diep robijnrood
Aroma’s: Intense en elegante aroma’s van bramen en pruimen
Smaak: Vol, fluweelzacht en harmonieus met een aanhoudend fruitig aroma op de afdronk. Goede zuurgraad en tanninestructuur. Evenwichtig, zacht en etherisch
Food pairing: Rood vlees, gekookt vlees, vleeswaren, gefermenteerde en harde kazen
Vinificatie: Traditionele gistingsmethoden worden uitgevoerd in grote Slavonische eiken vaten. Dit wordt gevolgd door een lang verblijf van de most op de schillen; ongeveer dertig dagen, om zoveel mogelijk smaak af te geven. Daaropvolgend de malolactische gisting in barriques
Rijping: 6 maanden in barriques van licht getoast Frans eikenhout, 6 maanden in grote Slavonische vaten van 3000/5500 liter en 6 maanden in de fles
Alcoholpercentage: 14%
Serveertemperatuur: 18° C

< Terug naar overzicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Plaats reactie