Squinzano - Apollonio
Druivenrassen: Negroamaro 70% / Sangiovese 15% / Malvasia Nera 15%
Kleur: Intens robijnrood met amaranttinten aan de randen.
Geur: Hints van amandel, fruit en gedroogde bloemen.
Smaak: Fruitig, etherisch en met fluweelzachte tannines. De afdronk is lang en aanhoudend en wordt gekenmerkt door een uitnodigend amandelaroma dat ook in de mond waarneembaar is.
Food pairing: Gestoofd rood vlees, wild en gerijpte kazen.
Vinificatie: Traditionele gistingsmethoden worden toegepast. Uitgevoerd in grote Slavonische eiken vaten. Dit wordt gevolgd door een lang verblijf van de most op de schillen; ongeveer dertig dagen, om zoveel mogelijk smaak af te geven. Daaropvolgend de malolactische gisting in barriques.
Rijping: 6 maanden in barriques van middelmatig getoast Frans eikenhout, 6 maanden in grote Slavonische vaten van 3000/5500 liter en 6 maanden in de fles.
Alcoholpercentage: 14%.